menu-item-blog0

Welkom

Omloop van Vlaanderen 2019, een topper!

op . Gepost in Blogs

OVV2019 3

De Omloop van Vlaanderen werd opgewaardeerd met een Shakedown in Slypskapelle, mijn wagen werd opgewaardeerd naar een echte koerswagen. Dat alles heeft ervoor gezorgd dat #OVV2019 voor mij en Nessim als een topper de geschiedenis in gaat.

 Zesmaal over de Shakedown en 20 KP’s in de Omloop, zoveel en zolang had ik in 1 week nog nooit in mijn wagen gezeten.

De vorige versie van mijn wagen had het wellicht ook nooit zo lang volgehouden. Met wat nieuws onder de wielen en wat nieuws in de motor had ik op de Shakedown al meteen gevoeld dat het goed zat. Ik had een wagen in handen die aan de baan plakte en met heel wat meer snee op. Met dank aan Historic Automotive, Maurice, Dieter, Rik en Koen!

Op vrijdag zag ik na de 1ste KP meteen dat het goed zat. We draaien op De Ruiter een 16de tijd bij de Historics, terwijl het ondertussen beginnen regenen was. Met de verkeerde banden reden we richting Beveren, naar het gladde asfalt op de site van rijschool Lust. Daar rijden we een onvoorstelbare 11de tijd: 07:07,02… amper 7 sec trager dan Paul Lietaer.

Op de zoning en 2de maal De Ruiter gaat het opnieuw heel hard maar op Beveren begint de motor te sputteren. De eerste 2 km halen we geen 80 km/u maar daarna herpakt de natte bougie en kunnen we weer koersen. De schade wordt beperkt.OVV2019 4

Met ietwat kleine oogjes beginnen we heel bescheiden aan de tweede dag. We besluiten om ons gewoon te amuseren. Dat hebben we ook gedaan door onder andere een onderlinge strijd te voeren met dorpsgenoot Glenn Terryn, een leuk kat-en-muis-spelletje.

Hoogtepunt van de dag was de supertijd op KP Rumbeke die onze mooie 8ste plaats bij de Historics verzekerde en 3de in onze klasse. Met een 40ste plaats algemeen en moeilijke weersomstandigheden, daarmee kunnen we echt wel terugblikken op een geslaagd koersweekend!