menu-item-blog0

Welkom

Schrijnende toestanden aan Instituut Sterrebos, campus Ter Sterre in #Moorslede.

op . Gepost in Blogs

sterre

Vanaf morgen kunnen ouders van kinderen met een autismespectrumstoornis hun kind inschrijven in het buitengewoon onderwijs in de Passendaalsestraat te Moorslede.

De campus is een unieke instelling voor deze bijzondere kinderen met bijzondere behoeften. Vooral het aspect land- en tuinbouw waarmee de instelling uitpakt, spreekt vele ouders aan om hun kind daar te kunnen plaatsen. Ze kunnen er ook 6 jaar lang terecht! Wat in andere instellingen niet het geval is. De dichtstbijzijnde vergelijkbare instelling is te vinden in het verre Westerlo.

Gezien het beperkt aantal plaatsen en de inschrijvingen die gebeuren via aanmelding, zijn een 6-tal ouders nu al aan het kamperen aan de ingang van het instituut. Zij zijn dus van plan om er drie dagen en nachten te slapen en te leven.

Momenteel is er een onderlinge overeenkomst in welke volgorde er maandag mag worden aangeschoven.

 Ik maak mij hieromtrent toch wat zorgen:

  1. Stel dat er nog een aantal ouders beslissen om er te kamperen: hoe gaan ze de volgorde bepalen? Wie neemt deze verantwoordelijkheid op zich? Waar gaan ze op den duur kamperen?
  2. Zijn dergelijke toestanden nog wel van deze tijd? Het gaat hier trouwens om alles of niets! Geraakt een kind maandag niet ingeschreven dan kan het nergens anders terecht! De situatie is dus niet te vergelijken met het kamperen bij Nederlandstalige scholen in Brussel waar de kinderen nog altijd terecht kunnen in scholen buiten de stad of in Franstalige scholen.
  3. Wie neemt de handdoek op om dit probleem op te lossen en voldoende plaatsen te voorzien voor deze kinderen?

 Ik hoop dat deze mensen de 2 barre nachten die eraan komen goed zullen doorbrengen en dat de toestand verder niet uit de hand loopt. Er moet zo snel mogelijk een oplossing gevonden worden om dergelijke toestanden in de toekomst te vermijden.

Gr. Ward.