menu-item-blog0

Welkom

Bedrijven organiseren de #baloisebelgiumtour

op . Gepost in Blogs

naesenkeukeleirecoverKLNiet het gemeentebestuur van Moorslede maar wel de bedrijven en handelaars organiseren de Baloise Belgium Tour!

Het gemeentebestuur van Moorslede stootte op heel wat verzet en commentaar van de oppositie bij de beslissing om een aankomst van de Baloise Belgium Tour te organiseren.

 

“Deze koers is te hoog gegrepen en te duur voor Moorslede.”, luidde het.

Er was een bedrag van 28.000 euro voorzien in het budget van 2017. De organisatie van de Baloise Belgium Tour, Golazo, vroeg 45.000 euro voor de aankomst. Dat betekent dat we 17.000 euro moesten zoeken in de vorm van sponsoring om dit project rond te krijgen. Als burgemeester heb ik toen de belofte gedaan om het nodige te doen en de middelen te zoeken.

Kader ingevuld

Een week voor de koers moeten wij in alle nederigheid maar met evenveel trots vaststellen dat het gemeentebestuur wel het kader heeft geschapen om een wedstrijd van dit niveau te kunnen organiseren maar dat talloze bedrijven van Moorslede en omstreken dat kader hebben ingevuld en dit project hebben mogelijk gemaakt door massaal in te stappen en hun financiële en logistieke steun aan te bieden. Eens te meer leveren zij het bewijs dat zij onze gemeente draaiende houden. Zij zorgen niet alleen voor onze economie en tewerkstelling. Zij zorgen er ook voor dat evenementen zoals de Baloise Belgium Tour kunnen plaatsvinden in Moorslede.

Maar liefst 54 bedrijven en handelaars staken hun schouders onder dit project, samen goed voor 52.000 euro. Als we het bedrag ervan aftrekken voor de bijkomende VIP-arrangementen, komen we op een saldo van 0 euro. Dat betekent dat het voorziene bedrag van 28.000 in het budget onaangeroerd blijft voor wat de betaling aan Golazo betreft.

Andere kosten

Uiteraard brengt zo’n wielerwedstrijd nog andere kosten met zich mee, maar dat geldt voor alle evenementen die wij als gemeente organiseren. In het geval van de aankomst van de Baloise Belgium Tour zijn dat: de gepresteerde uren van het gemeentepersoneel, het inrichten van de perszaal, de bevoorradingen en vergoedingen van de seingevers, vrijwilligersvergoeding voor de parkingwachters en VIP-Tourcafé’s voor de genodigden.

Return

Als je de return van zo’n evenement bekijkt tegenover de prijs die we er als gemeentebestuur maar voor betalen dan kunnen we spreken van een gigantisch succes. De uitstraling die Moorslede zal krijgen op televisie, kranten, magazines, websites en sociale media is fenomenaal! We mogen ook alle handelaars en verenigingen niet vergeten die bij dit evenement een graantje zullen meepikken! Reeds tal van initiatieven werden kenbaar gemaakt!

Het gemeentebestuur wil de bedrijven en handelaars van Moorslede en omstreken, die zich geëngageerd hebben om de Baloise Belgium Tour massaal te ondersteunen, van harte bedanken. Dankzij hun vertrouwen kijken we uit naar een van de grootste wielerwedstrijden die onze gemeente ooit heeft mogen verwelkomen.

Ik maak meteen ook van de gelegenheid gebruik om nu reeds alle medewerkers, vrijwilligers, seingevers, hulpverleners, ordediensten, gemeentepersoneel, enzovoort, te bedanken voor hun medewerking. Ook zij zijn onmisbaar bij de organisatie van de Baloise Belgium Tour!

Mijn oprechte dank!

Ward Vergote, burgemeester Moorslede.