menu-item-blog0

Welkom

Oproep inzake nevenorganisaties langs het parcours van de Ronde van Frankrijk.

op . Gepost in Blogs

Op woensdag 9 juli 2014 komt ook in de gemeente Moorslede, voor het eerst, de ‘Tour de France’  voorbij. Hiervoor werd aan het gemeentebestuur toelating gevraagd door de tourorganisatie.

Nogal wat geruchten en speculaties deden de laatste tijd de ronde dat het parcours, onder invloed van bepaalde politici’ gewijzigd werd, waardoor de renners niet meer over het grondgebied van Moorslede zouden rijden.PlanTDF

 “Dit maken wij ieder jaar mee.”, deelt Madame Dessauvage mij mee in het telefoongesprek met de tourorganisatie naar aanleiding van mijn ongerustheid. “De gemeenten waar de Tour niet voorbijkomt, hebben vaak de neiging hun ongenoegen en/of frustratie te uiten door verkeerde informatie de wereld in te sturen.”

Ze bevestigt mij dat de gemeenten die de aanvraag kregen om door hun gemeente te passeren, en hiertegen geen bezwaar intekenden, de absolute zekerheid hebben dat ze daar ook zullen voorbijkomen.

Belangrijke vergadering 

Mevr. Dessauvage wijst er mij echter wel op dat er eind maart, begin april, een vergadering zal belegd worden met de tourorganisatie en een aantal vertegenwoordigers van elke gemeente waar de Tour voorbijkomt. Een precieze datum is er nog niet.

De bedoeling is dat er duidelijke richtlijnen en mogelijkheden worden meegedeeld voor mensen of organisaties/verenigingen die iets willen organiseren langs het parcours. “Niet alles kan of mag.”, zei ze me overtuigend.

Ik hoop in ieder geval dat zoveel mogelijk verenigingen van Moorslede, Slyps en Dadizele iets moois kunnen organiseren en ten volle kunnen genieten van de doortocht van de Ronde van Frankrijk. Ook het gemeentebestuur zal de nodige inspanningen doen om van de doortocht van de Ronde van Frankrijk een feest te maken.

De mededeling van de tourorganisatie gebiedt mij echter om iedereen te verwittigen enige voorzichtigheid aan de dag te leggen bij het vastleggen van afspraken, huurovereenkomsten, aankopen of bestellingen. Brainstormen, plannen maken, overleg plegen mag uiteraard, liefst zoveel mogelijk.

Definitieve beslissingen nemen raad ik daarom aan uit te stellen tot na de vergadering met de tourorganisatie. Met andere woorden: het is beter te wachten tot er zekerheid is over wat mag en kan.

Namens het gemeentebestuur van Moorslede.

Met vriendelijke groet,

Ward Vergote
Burgemeester Moorslede