Welkom

Zwembadrenovatie De Amfoor

op . Gepost in Blogs

gevel2

Binnenkort wordt gestart met de renovatie van het zwembad van Moorslede.

Dat was noodzakelijk om te kunnen voldoen aan de hedendaagse normen van veiligheid, welzijn, hygiƫne en gebruiksverwachtingen, om op die manier een nieuwe milieu- en uitbatingsvergunning te kunnen verkrijgen.

In afwachting van een definitieve beslissing of het zwembad al dan niet zou worden gerenoveerd, werd op 17 oktober 2013 een verlenging van de uitbatingsvergunning goedgekeurd voor 2 jaar mits een aantal voorwaarden waaronder het indienen van een stappenplan. Dat betekende concreet dat er voor juli 2014 een planning moest worden ingediend van de renovatie van De Amfoor. Dat is ondertussen gebeurd.

De gemeente Moorslede nam het voortouw in het behoud van zwembaden in onze regio en vond (voorlopig) drie gemeenten bereid om intergemeentelijk samen te werken. Het gemeentebestuur van Moorslede is uiteraard ontzettend dankbaar voor de inspanningen die Staden, Zonnebeke en Langemark-Poelkapelle jaarlijks willen leveren. Samen met de aanzienlijke subsidie van 1.168.000 euro die we van de Vlaamse Overheid konden verkrijgen zorgen zij ervoor dat het zwembad van Moorslede kan gerenoveerd worden.

De bedoeling is een aantrekkelijke en functionele zwembadinfrastructuur uit te bouwen dat kadert in een educatief totaalconcept en een aangename gezinsbeleving. Het project waar Moorslede voor heeft gekozen komt niet alleen ten goede van onze eigen bevolking, maar van alle naburige West-Vlaamse steden en gemeenten. Er werd resoluut gekozen voor een concept waarbij watergewenning, het leren zwemmen, het schoolzwemmen en het gezinszwemmen centraal staan.

Om u een idee te geven hoe het zwembad er uit zal zien na de renovatie, heb ik een aantal plannetjes op deze blog geplaatst: Klik hier!
Om de afbeeldingen te vergroten kunt u erop klikken.

Ward Vergote, burgemeester Moorslede