‘We doen er alles aan om de hinder te beperken, maar hinder is onvermijdelijk’, aldus Wim Deschuytter van studiebureau Grondmij die de plannen uittekende. De grootste hinder voor het verkeer komt er bij de start. De aannemer start de eerste fase van de werken in de Dadizeelsestraat. Hij neemt ook het kruispunt met de Iepersestraat onder handen.

Het kruispunt gaat dicht en er is een omleiding gepland, onder andere via de Stationsstraat, Roomstraat, Werviksestraat, Zonnebeeksestraat, Dadizeelsestraat, Procureurstraat en Nieuwstraat.

Het kruispunt moet voor het bouwverlof opnieuw open gaan. ‘We laten het voetpad zolang mogelijk onaangeroerd en er komt telkens voorlopige steenslag om de bewoners toegang te geven tot de huizen’, aldus Deschuytter.

De eerste fase in de Dadizeelsestraat duurt tot september. Vanaf volgende maand pakt de aannemer ook al de noordelijke kant van de kerkomgeving aan, maar die werken hebben weinig invloed op het verkeer. Na september zijn de zuidkant van de Kerkstraat en het eerste deel van het marktplein aan de beurt. Tegen het jaareinde volgt het tweede, noordelijke gedeelte. De laatste fase start in januari. Dan krijgt de Zesde Jagersstraat een facelift.