Welkom

Nu ook stedenbouwkundige vergunning voor 9 windturbines in #Moorslede geweigerd!

op . Gepost in Blogs

windmolens-in-zeeVandaag kregen het gemeentebestuur van #Moorslede de beslissing van Ruimte West- Vlaanderen binnen inzake de stedenbouwkundige vergunning voor het bouwen van 9 windmolens op grondgebied Moorslede door de NV Boreas Westwind .

De 2203 bezwaarschriften worden grotendeels ontvankelijk en gegrond verklaard. De vergunning wordt geweigerd. De provincie volgt hoofdzakelijk  het standpunt van de gemeente.

 

Er wordt vooral verwezen naar het feit dat de aanvraag geen voorbeeld is van een goede ruimtelijke ordening . In het GRS en PRS wordt er aandacht geschonken aan het behoud van de open ruimtes, wat met de bouw van windmolens volledig zou geschonden worden. Het bouwen van de 9 windmolens zou een te grote impact hebben op het landschap.

Als college zijn we dan ook verheugd om dit op kerstavond te kunnen mededelen, aanzie het als een kerstgeschenk voor  onze inwoners.

We willen dan ook nogmaals de mensen van onze diensten bedanken die zich vele dagen hebben moeten uit de naad werken voor het correct afhandelen van dit dossier. 

Burgemeester Ward Vergote
Schepen R.O. Pol Verhelle